2011. február 24., csütörtök

Kössünk masnit 6 lépésben.





1. Vegyél két azonos vastagságú szalagot! Illeszd össze őket a végeinél fogva, és vágj le belőlük kb. 2 méternyit (a hossz függ attól, mekkora masnit szeretnél).
2. A szalagokat összefogva tekerd fel őket egy olyan sugarú körbe, amekkora méretű masnit szeretnél a végén kapni. Amikor elkezded a "tekerést", egy celluxszal rögzítsd a végét - így fixálod a kör nagyságát. Amikor készen van, ismét celluxszal rögzíts.
3. Nyomd össze középen a szalag-tekercset, lapítsd ki, és a két végén vágd le mindkét oldalon a csücsköket. Az összelapított szalagköteg így mindkét végén "csúcsos" lesz (de nem hegyes).
4. Engedd el a szalagot, hogy újra kör alakú legyen. Ezután illeszd össze a keskeny pontokat, és kösd össze erősen egy vékonyabb, árnyalatban illő másik szalaggal. Így egy csokornyakkendő formát kapsz. A vékony szalagot hagyd hosszúra, még szükség lesz rá.
5. Kezdd el egy határozott modzulattal kihuzogatni a hurkokat egymás alól.Az a lényeg, hogy a hurkokat egy kicsit szét kell huzogatni (persze, óvatosan, nehogy szétcsússzon, de azért kellően határozott mozdulattal).
6. A hosszú vékony szalaggal kösd rá a masnit a csomagra, majd kétoldalú celluxszal az alsó hurkokat ragaszd rá a csomagra, hogy szépen rálapuljon a masni!


Képek innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése