2011. április 12., kedd

Anyák napjára


Hamarosan közeledik az anyák napja. Lassan el kell kezdeni kitalálni hogy mit is készítsünk az anyukáknak, nagymamáknak. Ez egy könnyen elkészíthető üdvözlőlap, amit nem túl nagy anyagi ráfordításból ki lehet hozni, és biztosan nagyon fognak örülni neki a nagyik és az anyukák. A varrás résznél azért jó ha van egy varrógép is otthon, de simán megoldható lánc, vagy száröltéssel a dolog. Egy pár kedves sor vagy egy versike amit a gyerekek saját kézzel írnak bele az üdvözlőlapba. A szív helyére én még a gyerekekről kivágott fotót is el tudnám képzelni. :)





2 megjegyzés:

  1. Szia Eryka!
    A horgolt kosárka roppant egyszerű, pont kezdőknek való. 4 láncszemet összekapcsoltam körré és ebbe került 8 rövidpálca. Majd minden pálcába kettő rövidpálca következik.Így már ugye lesz 16. A 3.sorban minden második pálcába szaporítottam , a 4. sorban minden harmadikba és így tovább míg úgy nem gondoltam, hogy elég nagy a kör . Utána már nem szaporítottam hanem csak horgoltam körben , és a végén egyszerűen visszahajtottam.Sajnos nem tudom ennél egyszerűbben leírni bocsi.Ha valami nem okés írjál nyugodtan.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a válaszod. Igen, teljesen érthető a leírás, remélem fog is sikerülni. Ami még érdekelne, hogy a köröket minden sor végén lezártad, vagy bejelölted hogy hol van a kezdőszem és az alapján számoltad a köröket és mentél spirálalakban körben? Remélem értelmesen tettem fel a kérdést...nem ismerem a horgolási kifejezéseket. :)

    VálaszTörlés