2011. október 4., kedd

Eryka horgolmányai 7#

Első horgolt mamuszom megszületett. Hagy maga után kívánni valót. Pontosan annyi a problémám vele, hogy a szélét nem tudtam szépen körbehorgolni, mert még ez ügyben nem néztem meg elég videó anyagot a youtubon. A vízszintes soroknál adva van hogy hova kell böknöm a horgolótűt, mert szépen látni a szemeket, viszont a függőleges soroknál nem vagyok képben hogy hova és hányat kéne böknöm. Egyráhajtásos pálcával készült és két sor között egy szem kevésnek bizonyult, mert elég szűk lett a mamuszka mire körbeértem vele. Úgyhogy átvándorolt a lányom tulajdonába, mert őneki még egy számmal kisebb a lába és vékonyabb is lábfeje, neki kényelmes. Magamnak meg csinálhatok másikat. :) Viszont még a talpára kéne valamit kitalálni, hogy ne csússzon, mert a laminált lapon igencsak gyorsan seggre lehet ülni benne. 


4 megjegyzés:

  1. csúszásgátló festék, vagy tappancs :)

    VálaszTörlés
  2. És olyat honnan tudok szermányolni?

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Kreatív hobbi boltban lehet kapni pufi festéket azzal lehet a talpára pontokat tenni és az nem csúszik. Babacipőre ajánlották máshol, én még nem próbáltam, de magát a pufi festéket ismerem. A kívánt mintát, feliratot kell vele csinálni az anyagra és a fonákját utána vasalóval melegíteni, ettől megdagad megszárad és domború is lesz.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen a segítséget. Útba fogok hamarosan ejteni egy hobbi boltot. Még addig amíg nem hasalunk el a mamuszkában :)

    VálaszTörlés