2011. október 13., csütörtök

Nasi tippek

Nekem ez a őszi, téli időszak a mumus táplálkozás terén. Minden évben amit ilyenkor felszedek plusz kilókat azokat tavasz és nyár elején sikerül leadnom, majd kezdődik az egész előről. Az a legnagyobb gond számomra, hogy ilyenkor mikor rövidebbek a nappalok, több időt töltünk a lakásban és ilyenkor már "unalomból" (nem tudom jobban megfogalmazni) is eszünk/eszek. Veszem észre páromon is hogy 2x-3x is vacsorázik. De ő megteheti, rajta nem fognak a kilók (szerencsés alkat). 
Megfogadtam, hogy kicsit szigorúbb leszek magamhoz és önmegtartóztatok evés terén. Összeszedtem néhány egészséges nasi tippet, amit lehet hogy másoknak is hasznára lesz. 


  • Készítsünk turmixot friss gyümölcsből alacsony zsírtartalmú, natúr joghurtból fahéjjal. Tehetünk bele egy pár csepp mézet is. Ha lefagyasszuk akkor pedig fagyinak is remek. 
  • Fogyasszunk néha olajos magvakat. Kis mennyiségben (3-5 dg) nagyon jó kiegészítői a napi étkezéseknek, esszenciális zsírsavakat, fontos nyomelemeket tartalmaznak.
  • Nassolhatunk dióféléket (mogyoró, mandula) aszalt gyümölcsökkel kömbinálva, de  az alma is kiváló rágcsálnivaló. Ezeket azonban mértékkel fogyasszuk mert rendkívül kalóriadús finomságok.
  • Együnk teljes kiőrlésű gabonaféléket, 1-2 evőkanál müzlit joghurttal (én szoktam még tenni bele friss gyümölcsdarabokat és pici mézet).
  • Nyers zöldségek, saláták minden mennyiségben fogyaszthatók akár étkezések között is. Lehet belőlük dresszingekkel kevés sovány reszelt sajttal salátákat készíteni. Eltelítenek és a kalóriatartalmuk alacsony.
  • Készíthetünk zöldséges muffint idényzöldségekből (pl. sütőtökből), teljes kiőrlésű lisztből. Hamarabb eltelít és még a karcsúságunk érdekében is tettünk valamit. :)
  • Tízóraira fogyasszunk 1-2 db idénygyümölcsöt. Lehet az egy szelet dinnye, 1-2 barack, vagy alma, szilva, vagy 1 szelet sütőtök. 





 


+ 1 sütőtökös süti recept ami (állítólag) nem hizlal. 






Hozzávalók: 

30 dkg reszelt sütőtök
1 pohár joghurt
2 joghurtos pohár rozsliszt
1 evőkanál búzacsíra
5 dkg mazsola
3 evőkanál méz
1 kávéskanál fahéj

Ezeket összekeverjük és kilisztezett tepsibe öntjük, majd közepes lángon aranybarnára sütjük. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése