2011. november 6., vasárnap

Színváltás, új fonal bekapcsolása horgolásnál.

Nekem még kezdő horgolónak gondot okoz a színváltás horgolás közben, vagy van úgy hogy több fonalat igényel a munkadarab és újabb gombóc fonalat kell bekapcsolni menet közben. Ezekre gyűjtöttem össze egy pár módszert. Egyelőre még magam se tudom, hogy melyik a legstabilabb, de idővel megtudom...Remélem nem akkor mikor a 90x140-es babatakaróm az első mosásnál szétbomlik :) 

Nézzük a barka sulis módszert: 



E szerint a módszer szerint beledolgozzuk a bekapcsolt szálat a mintába. Egyelőre nem tudom még hogy hova lett a kék fonal ezen a darabon, csak sejtem hogy elhurkolta a végén és visszabújtatgatta  a fordítottján. 






Ezt is a barka horgoló suliban találtam, melyen Annás mutatja be hogyan csatlakoztassuk be az új gombóc fonalunkat, ha már az előző elfogyott.
"Az első gombolyag fonalából elkezdjük az egyráhajtásos pálcát, de már a második gombolyag fonalát húzzuk át a ráhajtásokon. Mindkét fonalvéget az előző sorhoz fogjuk és azokat is áthurkolva készítjük a következő 3 egyráhajtásos pálcát. "






Egy másik módszer szerint: 
... a csatlakozás tövénél összekötni a fonalat (úgy ahogy a cipőfűzőt szoktuk), kétszer, jó szorosra. Itt egy picit látszik a csomó, de a folytatásnál a fentmaradó két szálat belehorgoljuk a mintába. Ez a megoldás inkább lazábban horgolóknak javasolt, mert szoros horgolásnál jobban kiütközik az új fonal bekapcsolásának a helye. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése