Ezt a bejegyzést még karácsony előtt megírtam, de teljesen kiment a fejemből. Úgyhogy nem kell csodálkozni, hogy el vagyok tévedve, mikor is szoktunk mézeskalácsot sütni..:)
Évek óta nem próbálkozom mézeskaláccsal. Még ifjú háziasszonyként egyszer-kétszer megpróbáltam, de mindig kudarcba fulladt a kísérlet, ezért sokáig nem is erőltettem. Múltkoriban viszont interneten böngészés közben ráakadtam egy nagyon egyszerűnek tűnő receptre. Kedvem szottyant megsütni. És lám-lám, sikerült is. :)
Megosztom veletek szívesen a receptet, hátha más is járt már hasonló cipőben mint én.Évek óta nem próbálkozom mézeskaláccsal. Még ifjú háziasszonyként egyszer-kétszer megpróbáltam, de mindig kudarcba fulladt a kísérlet, ezért sokáig nem is erőltettem. Múltkoriban viszont interneten böngészés közben ráakadtam egy nagyon egyszerűnek tűnő receptre. Kedvem szottyant megsütni. És lám-lám, sikerült is. :)
A recept Limarától származik. Ezúton is még egyszer köszönöm neki.
- 40 dkg méz,
- 30 dkg margarin
Mikróban összemelegítem, míg a vaj elolvad.
- 50 dkg porcukor,
- 6 egész tojás,
- 2 tk. szódabikarbóna,
- 1 cs. mézeskalács fűszerkeverék
Ezeket robotgépben összekeverem.
- 1,5 kg liszt
A mézet és a turmixot alaposan elkeverem, majd fakanállal belekeverem a lisztet is. Nem lesz kemény a tészta, így jó, csak váljon el az edény falától. Legalább 1 napig pihentetem letakarva szobahőmérsékleten. 160 fokos sütőben sütöm 8-10 percig.
Íróka: 1 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral alaposan kikeverem mixerrel 3-4 percen át. akkor jó, ha nehezen csurog le a habverőről. Pár csepp citromlevet is tegyünk hozzá, hogy szép fényes legyen. Egy vastagabb zacskóba töltöm, aminek az egyik sarkán pici lyukat vágok. a kihűlt mézeskalácsokat ezzel díszítem.
Én íróka helyett ilyet és ennek a nagyobb tubusos változatát használtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése