2014. január 1., szerda

Újévi fogadalmak avagy tervek a 2014-es évre


Sose szoktam újévi fogadalmakat tenni. Az a fajta ember vagyok, aki nem köti január 1-jéhez ha valamin változtatni szeretne. Elhatározom, és ha eldöntöttem akkor meg is csinálom, legyen az az év bármelyik hónapja, napja. Anno sok évvel ezelőtt viszont a dohányzásról ekkor szoktam le. De az is csak azért volt, mert egész évben azt hajtogattam hogy abban az évben leszokok és december 31-én rájöttem hogy nincs több nap. Letettem és azóta se tudnának meggyőzni arról hogy gyújtsak rá. Ez volt 7 éve. Úgyhogy most már hivatalosan is leszoktam, úgy érzem :) 



Most viszont nem tudom miért, de kényszert érzek azzal kapcsolatban hogy tegyek egy pár újévi fogadalmat. Lehet hogy öregszem és ez az oka. Rájövök, hogy múlnak az évek és ki kell használni ami még van. Na jó, még csak 35 leszek idén, de lehet hogy ez már félúton vagyok (?). 



Mindig sajnálom az időt az olvasásra, pedig tudom hogy nem kéne. Mindig van valami házimunka amit gyorsan el akarok végezni, hogy utána nyugodtan olvashassak. Nem tudom más ezzel hogy van, de ha én belefogok valamibe, akkor még el se végzem, de már eszembe jut, hogy ójajj a teraszt is le kéne sepregetni, vagy kivinni a szemetet, hoppá a virágoknak is kéne egy kis víz, vagy még nem pakoltam el a vasalt ruhákat...és ez így megy amíg haza nem érnek a gyerekek. :) Úgyhogy ezentúl megpróbálok kikapcsolni ha többre nem is egy fél órácskára és leülni olvasni. 

A nyelvtanulás nálam örök mumus. Már évek óta csak a szőnyeg alá söpröm. A mai világban tudom hogy nagyon fontos legalább egy idegen nyelven beszélni. Idén erre is szeretnék több időt fordítani. 



A mozgás és az életmódváltás az elmúlt két évben fontos része volt az életemnek. Az utóbbi pár hónapban viszont ezt is hanyagoltam egy kicsit (na jó nem is kicsit). Ezt a 2014-es évben ismét előtérbe helyezem majd. Legalább hetente 3x-4x Péntek Enikő társaságát fogom keresni. És jó lenne visszamenni 50 kg alá. Ott éreztem jól magam a bőrömben. Remélem hamar megszabadulok a -2 kg-tól :) 



2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Ha olvasásra nehezen szánsz időt, legyen ez az első dolgod reggel, ez a "becses óra", vagy fél óra/fejezet. Brian Tracy-től tanultam. Szerintem nagyon jó dolog, mert jól indul a napod, és ilyenkor (meg este) a "legbefogadóbb" az elméd.

    Ezt pedig takarítás közben is megtudod hallgatni, ebben részletesebben kifejti:
    http://www.youtube.com/watch?v=6o2XLXu05sU

    Nyelvtanulással kapcsolatban meg találtam egy szimpatikus oldalt, már ha angolról van szó. :)
    http://www.nyelvipercek.hu/

    Sok sikert! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Köszönöm a hasznos tanácsokat, ötleteket. Nagyon aranyos tőled, hogy megosztottad velem. Holnap igyekszem meghallgatni a videót, mert már nagyon kíváncsi vagyok rá, de ma még nem tudtam rá időt szakítani.

      Eryka

      Törlés