2011. október 14., péntek

Ékszertartók ...

... vagy bizsutartók :) Mert én bizony nem akasztanám ki a falra az arany vagy ezüst nyakláncomat, de ezzel gyanítom nem vagyok egyedül. Az évek alatt felhalmozott bizsuk tárolására viszont igazán praktikusak ezek a tárolók, mert átláthatóvá válnak. Nekem dobozkákban, üvegtálakban, mikor miben vannak és néha már van amelyikre nem is emlékszem hogy van. 
Már régóta érik bennem a gondolat, hogy kéne valami hasonlót csinálni, ezért el is kezdtem böngészni hogy másoknak milyen praktikus bizsutartók jutottak eszükbe. Nem mindegyiket tudnám magamnak elképzelni, de mindegyikben van valami érdekes. Rögtön az első darab a kedvencem, meg a második  és a harmadik. :) Az elsővel csak annyi bajom van, hogy nem tudom hová akasztani a nyakláncokat. A negyedikhez nem találtam leírást, de én egy hungarocell darabot vonnék be anyaggal és már kész is a modern ékszertartó.

Elkészítését megnézheted itt.












Így tudod elkészíteni. 









Ez a két utolsó is kedvencem. Nekem a kevesebb néha több...Talán az utolsó lesz a befutó. 






3 megjegyzés:

  1. Szép kis gyűjtemény! Nagyon jó ötlet önmagában díszként használni ezeket a tartozékokat. Azért is jó, mert így átlátja az ember az egész készletet - különben könnyen megfeledkezik az ember egy-egy ritkán különlegesebb, ritkán haznált darabról.

    VálaszTörlés
  2. Nekem egy kicsit káosz érzetet kelt ha ilyesmiket tárolnék a falon. Egyelőre még nem tudom hogy hova fogom tenni, ha végre elkészül valamelyik verziója a bizsutartómnak. Talán az utolsót látom esélyesnek. Az színvilágban is közel áll hozzám.

    VálaszTörlés
  3. Nekem mindegyik tetszik! Kiváncsian várom a tiédet...

    VálaszTörlés