2011. december 28., szerda

Mit kezdjünk a maradék mikulás csokikkal és szaloncukrokkal? ...

Mi legyen a maradék mikuláscsokikkal és szaloncukrokkal? Ez gondolom sokunkban felmerül így ünnepek után. Mikor már kis se látszunk az édességekből, meg a sós nasikból akkor szoktam külön válogatni őket. Van sós kosaram, cukorkás kosaram és csokis kosaram. Nos, ez utóbbiból szokott a legtöbb lenni. Sok letört fejű mikulás, vagy megkezdett tábla csokik. A táblásak még el is fogynak, de a maradék mikulásokkal nem igazán szoktam tudni mit kezdeni. De majd most :) Íme néhány recept, hogy mi is készülhet belőlük. 



Csokis süti

Hozzávalók: 2 bögre liszt, 1 bögre cukor, 20 dkg vaj, 1 tojás, negyed csomag sütőpor, mikuláscsoki.

Elkészítés: Keverd össze a hozzávalókat és add hozzá az apróra tördelt  csokidarabokat. Öntsd kivajazott kilisztezett tepsibe, majd előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg. Felhasználható a süteménybe a maradék mikulás csokikon kívül a megmaradt szaloncukrok, vagy gyümölcsök is. 



Szaloncukros muffin

Hozzávalók: 2 bögre liszt, 1 bögre cukor, 2 tojás, fél bögre olaj, 1 pohár joghurt, 1 tk. fahéj, 1 csomag sütőpor, szaloncukor.

A száraz és a nedves hozzávalókat keverd össze külön tálban, majd vegyítsd őket össze. a tésztát adagold muffin papírral bélelt muffin sütőbe és mindegyik közepébe nyomj egy szaloncukrot. Ha túl nagyok a szaloncukrok, akkor darabold őket. De mehet a szaloncukor helyett bele csokimikulás darabka is. 190 fokos sütőben 20 percig süsd.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése