2016. október 14., péntek

A virágporról és annak jótékony hatásairól egy pár mondatban...

Megpróbálom összeszedni azokat az élettani és jótékony hatásait a virágpornak, melyek nagy mértékben hozzájárulhat egészségünk megőrzésének. Nem is gondolnák, hogy néha a legegyszerűbb dolgok a legcélravezetőbbek. Manapság mikor lépten nyomon botlunk bio és gyógyboltokba, ahol százára kínálják a különféle termékeket, melyekhez pénztárcánkhoz mérten válogathatunk, és közben nem is gondolnánk hogy az orrunk előtt vannak a legjobb dolgok. 
Néha a csillagos ég a határ, amilyen összegekért kínálnak egy-egy terméket. És sokszor beleesetem már én is abba a csapdába, hogy meggyőztem magam a drága sokkal jobb, tisztább minőség, hatékonyabb, egészségesebb és amiért ennyi pénzt kell kiadnom érte csak jó lehet.

Ma viszont vettem a fáradtságot és utánaolvastam a virágpor jótékony hatásainak és a szemem is kikerekedett annyira meglepődtem, hogy egy ilyen egyszerű dolog mennyire jó. Halkan azért megsúgom, hogy a barátnőm ma mondta hogy két hete rendszeresen eszi a virágport és mesélte el hogy milyen változásokat tapasztalt magán. Két dolgot mondott amit a virágpor hatásának tulajdonít, mert másra nem tud gondolni mást nem változtatott az étkezésében mostanában. Az egyik hogy fogyott és nem tudatosan. A másik, hogy sokkal jobban alszik és pihentetőbb az alvása. Ugyanakkor fekszik mint máskor és energikusabban kell reggel. 



A virágporról


Először is tudni kell hogy a nyers virágpor sokkal hatékonyabb. A virágpor a valaha ismert legtartalmasabb és legtisztább természetes élelmiszereknek. Hihetetlen táplálkozási és gyógyászati értéke évsázadok óta közismert. Számtalan egészségügyi problémára jelenthet kiegészítő, segítő megoldást. 
A virágpor nem gyógyszer, viszont egy hatékony szuperélelmiszer. Az összes betegség mögött általában valamilyen tápanyaghiány van. Több mint 100 összetevőjével képes a hiányzó tápanyagokat pótólni a testünkben, így segítve elő a gyógyulást. 
A viágpor jelentősen megnöveli az oxigén mennyiségét az agyban és a sejtekben,  ezáltal jobb egészségi és mentális állapotot eredményes. A szabályozó tulajdonságai helyreállítják a szervezet egyensúlyát és az egyes funkciók összehangolt működését. A virágpor rendkívül hatékony és már kis dózisban is. Hatásait hosszútávon kifejti. 

A virágpor egy hatékony táplálék kiegészítú gyermekek, serdülők és felnőttek számára bármilyen életkorban. ez az egyetlen természetes élelmiszer, mely tartalmazza mind a 22 aminosavat melyekből az emberi test felépül. 

Tény, hogy 20 gramm nyers virágpor, kb. 900 gramm zöldség és gyümölcs tápanyagtartalmának felel meg. 

A virágpor az egész szervezetben fokozza a sejtszíntű folyamatokat és katalizátorként ösztönzi a sejtközi anyagcserét anélkül, hogy alapvetően módosítaná a normál élettani aktivitást. A virágpor méregteleníti a szervezetet! 


A virágpor képességei

Oroszország elhíresült százévesei általában méhészek voltak, akiknek az étrendje nagy mennyiségű mézmaradékot tartalmazott, azaz a kaptárak alján található, virágporral telített mézet. A virágpor a mentális képességektől kezdve a fizikai teljesítményig számtalan téren kifejti pozitív hatásait. A klinikai tesztek elvégzése alatt a gyermekek IQ-hányadosa megduplázódott és jelentően nőtt a stressztűrő képesség. 

A rendszeres virágpor fogyasztásával a következőket tapasztalhatjuk: 
1. Védelem a vitamin-, ásványanyag- és aminosavhiány ellen, különösen terhesség, szoptatás és fokozott fizikai vagy szellemi igénybevétel esetén. 

2. Optimális fizikai és szellemi teljesítményt ér el. 

3. A teste nagyobb ellenállást tud kifejteni a külső behatásokkal szemben, erősebb lesz az immunrendszere. 

4. Megelőz bármilyen anyagcserezavart, ami a  későbbiekben különböző súlyos betegségeket idézhetne elő. 

A virágpor tartalmazza az elhasználódott sejtek vagy szövetek regenerálódásához szükséges anyagokat is. Többek között emiatt van jelen  ma már számos elismert arckrémben. Rendkívüli módon hat a gyomor és bélfunkciókra, krónikus székrekedés és egyes esetekben olyan hasmenés ellen is hatékony, amely ellenáll a szintetikus antibiotikummal végzett kezeléseknek. Szabályozza a bélműködést a káros baktériumok legyengítésével vagy elpusztításával, miközben a bélflóra hasznos baktériumainak növekedését elősegíti. 
A virágpor rendkívül értékes adaptogén, mivel egyformán támogatja a súlygyarapodást és súlyvesztés, csökkenti a magas vérnyomás és sekrenti az anyagcsere funkciókat. 2-3 evőkanál nyers virágpor ellfogyasztása után, jóllakottnak érezzük magunkat, akár egy fél napon keresztül sem vagyunk éhesek, miközben erőt és energiát érzünk. 

A fent leírtak jelentős része, csak a nyers virágporra vonatkozik, a szárított virágpor a szárítás során sokat veszít képességeiből. 



Hogyan fogyasszuk a virágport 


Nagyszerű táplálék gyermekek számára is, akik édes íze miatt előszeretettel eszik meg. A virágport számos módon fogyaszthatjuk. Mivel a legtöbb virágpor íze édeskés, így ennek megfelelően fantáziánk szerint kipróbálhatjuk a legkülönfélébb ételekk és italokkal. 

Mennyit fogyasszunk naponta? 

Egészséges emberek esetében 15 gramm naponta az ajánlott mennyiség. 80 kg feletti testsúly esetén 20-25 gramm. Fogyaszthatjuk több alkalommal is naponta, kis adagokra elosztva. 

14 év alatti gyermekek számára fél adagokkal számolunk. 

Az első virágpor fogyasztásunk során, a kezdeti napokban csak kis adagokkal kezdjük. 

Betegségek esetén a virágport napi 2-4 alkalommal fogyaszthatjuk kisebb adagokban, ill. a 15 grammos mennyiséget növelhetjük napi 20-25 grammra. 

Célszerű reggelente éhgyomorra fogyasztani és napi 2-3 alkalomra elosztva, tehát nem egyszerre az egészet. Fogyaszthatjuk önmagában, joghurba, gyümölcs turmixokba, mézbe, tejbe vagy akár fagylaltba keverve. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése